Du er her:
< Back

Passordløs, WebAuthn, biometri, sikkerhetsnøkler, hva nå?

Det er mye å sette seg inn i om dagen. Her er noen enkle men effektive  anbefalinger som du kan ta i bruk i dag.

For det første; Ailearn er en sikker tjeneste som overvåkes og holdes oppdatert. Vi aksepterer kun sikre passord for å logge inn og har svært strenge tilgangsregler. Kun nødvendig tilgang gis for hver enkelt rolle.

Når det er sagt er det ofte slik at et passord alene er ikke godt nok for å sikre seg mot uautorisert tilgang. Passord kan komme på avveie. For å legge et ekstra lag med sikkerhet på innlogging med passord, anbefaler vi to faktor innlogging. Ailearn tilbyr dette frivillig for alle som administrerer brukerdata i dag. Du kan benytte Google tofaktor autentisering eller en fysisk nøkkel som en Yubikey. Si ifra så aktiverer vi dette for deg.

Vi beveger oss mot en passordfri løsning med WebAuthn som enkelt kan beskrives som en ny standard for sikker og enklere administrering av innlogging. 

WebAuthn er en API som gjør det veldig enkelt for eksempel for en webtjeneste, å integrere sterk godkjenning i applikasjoner ved hjelp av støtte innebygd til alle ledende nettlesere og plattformer. Dette betyr at webtjenester nå enkelt kan tilby brukerne sterk autentisering med et valg av autentisatorer som sikkerhetsnøkler eller innebygde plattformsautentisatorer som biometriske lesere.

Som et ledd i å forsterke din sikkerhet på nett anbefaler vi tre trinn:

  1. Skaff deg en passordhåndterer som LastPass eller lignende og benytt unike passord overalt.
  2. Aktivér tofaktor autentisering på så mange tjenester du kan.
  3. Forsterk innlogging på kritiske systemer med en fysisk nøkkel som Yubikey.

Da burde du være bedre sikret enn de fleste. Lykke til:)