Personvern og informasjonskapsler

 

 

Informasjon om cookies 

Ailearn.no ved Basetribe AS bruker cookies (informasjonskapsler). Dette dreier seg om en liten tekstfil som sendes fra nettserveren og som lagres i besøkerens nettleser. Informasjonen viser blant annet hvor nettleseren har surfet på nettsiden, hvilken versjon av nettleseren som er blitt brukt, og hvilke forskjellige nettsteder som er besøkt.

Slik administrerer du informasjonskapsler (cookies)

Cookies benyttes for å kunne lage statistikk om bruken av våre nettsider, med det formål å få nettsiden til å fungere bedre for brukeren.

Vi bruker all vår statistikk i anonym og samlet form. Dette innebærer at vi ikke henter fram informasjon om den enkelte brukeren, men kun om trafikk og trafikkleverandører. Besøkendes IP adresse erstattes med et tilfeldig nummer før data analyseres. Dette for å sikre at tilbakesporing av besøk på nettstedet ikke skal kunne spores til den enkeltes IP adresse.

Alle besøkende har rett til å takke nei til cookies, men det er en risiko for at nettsiden ikke opptrer på en korrekt måte dersom cookies ikke aksepteres. Alle nettlesere kan stilles inn slik at de ikke aksepterer cookies. Dette gjøres vanligvis under fanen innstillinger i nettleseren.

Ifølge norsk lov (ekomloven § 2-7b) om elektronisk kommunikasjon skal alle informeres om at et nettsted gjør bruk av cookies. Ved å surfe eller logge inn på våre nettsider, gir man sitt samtykke til håndteringen av cookies som skjer på nettstedet.

 

Personvernerklæring

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Chris Nerdal, grunnlegger i Basetribe AS er behandlingsansvarlig.

2. Hva er formålet?
Opplysningene benyttes som statistikk i anonym og samlet form. Statistikken benyttes til å forbedre brukeropplevelsen for Basetribe AS sine nettsider. 

3. Hva er det rettslige grunnlaget?
Det rettslige grunnlaget for slike logger er kravet om logger i personopplysningsforskriftens §§ 2-8 og 2-14, samt personopplysningslovens § 8 f), for å ivareta virksomhetens sikring av andre informasjonsverdier enn personopplysninger.

4. Hvilke personopplysninger behandles?
Fornavn, etternavn, telefon og epostadresse for brukere som frivillig velger å registrere seg ved f.eks innsending av skjema. For besøkende av nettstedet blir det kun loggført besøk av nettsider ved hjelp av cookies. Se beskrivelse om cookies over.

5. Hvor hentes opplysningene fra?
Personopplysningene blir gitt ved innsending av registreringsskjema på nettstedet. Bruken av nettstedet logges ved hjelp av cookies.

6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?
Alle personopplysninger en besøkende gir fra seg er frivillige. Vi henter ikke inn opplysninger om en bruker uten brukerens samtykke. Det opplyses også om bruken av cookies på nettstedet samt en lenke til hvordan en besøkende kan administrere disse.

7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?
Hvis data i fremtiden skal analyseres av en tredjepart, f.eks innen markedsføring eller optimalisering av nettstedet, vil en databehandleravtale ligge til grunn for dette.

8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?
Opplysningene lagres på en sikker server med jevnlig backup. Ingen data arkiveres andre steder enn det som er nødvendig for funksjonalitet, f.eks crm system og epost for å kontakte en besøkende som har sendt inn en kontaktforespørsel. Når data ikke lenger er nødvendige, vil de slettes. Sletting av data foregår ved at vi gjennomgår alle enheter som inneholder sensitive opplysninger og disse slettes. Når en lokal lagringsenhet skal tas ut av bruk, ødelegges lagringsenheten fysisk før avhending. Hvis data skal lagres på enheter utenfor server, skal enheten ha kryptert lagringsenhet og være satt opp med VPN hvis den benyttes i offentlige nettverk.

9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk som gjelder?
Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter Norsk lov; personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Basetribe AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i våre systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Basetribe AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager. For domenet gjelder Norsk lov.

10. Hvordan sikres opplysningene?
Kun administratorer har tilgang til data fra bruken av nettstedet. Administratorer er underlagt taushetserklæring, eksterne databehandlere må underskrive databehandleravtale, unntaket er systemleverandører som har en ferdig satt policy som Basetribe vurderer i forkant av datalagring. Personopplysningene behandles fra et kryptert og passordbeskyttet system.

11. Kontaktinformasjon
Vennligst besøk vår kontakt side for alle henvendelser.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

 

Kontaktskjemaer

Når du sender inn et skjema, blir du automatisk registrert i vårt CRM system slik at vi kan kontakte deg i forhold til din forespørsel. Du kan når som helst velge å slette deg fra vår database ved å ta kontakt med oss. Når du har akseptert å være registrert i vår CRM database, vil din bruk av vårt nettsted spores av en informasjonskapsel. Vår CRM kundedatabase oppdateres jevnlig og info som ikke er relevant slettes fortløpende. Personopplysninger benyttes til å gi brukeren bedre service.

For brukere som har akseptert at Basetribe tar kontakt med relevante tilbud, vil vi benytte informasjonskapsler til å spore bruken av nettstedet for å kunne tilby brukeren produkter basert på interesse.

 

Mer om informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for ‘Husk meg’, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

 

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

 

Analyse

Vi benytter Google analytics til å spore anonym bruk av nettstedet gjennom krypterte ip-adresser. Du kan velge å ikke bli sporet ved å avslå bruken av cookies som beskrevet ovenfor.

Vi benytter også Facebook pixel for å spore anonym bruk av nettstedet. En Facebook Pixel sporer anonymt hvem som har besøkt nettsiden og hvilke sider de har besøkt. Denne sporingen benyttes for å kunne tilby relevant markedsføring i Facebooks kanaler. Kapselen varer i 180 dager, og ingen personlig identifiserende informasjon blir samlet inn eller sporet. Les mer her.

 

Hvor lenge vi lagrer personopplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

 

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

 

Hvordan vi beskyttrer dine personopplysninger

Basetribe sikrer personopplysninger gjennom flere tiltak: Vi har begrenset tilgang, taushetserklæring for administratorer, sikre passord, to-faktor innlogging, backup, risikovurdering, fysiske og digitale sikkerhetstiltak, kryptering av lagringsenheter, policy på håndtering av personopplysninger og opplæring av personell for å nevne noe. Du skal være trygg på at dine personopplysninger er sikre.

 

Våre rutiner for datalekkasjer

Når det gjelder lekkasjer av data, både potensielle og faktiske, har Basetribe rutiner for hvordan dette håndteres. Vi overvåker våre systemer automatisk, gjennom stikkprøver og foretar jevnlig kontroll. Ved lekkasje vil vi uten opphør varsle berørte brukere.

Vi er også forsikret mot datainnbrudd som en ekstra sikkerhet mot økonomiske tap påført etter innbrudd.

Mailgun

Nettstedet benytter Mailgun for å levere epost sikkert fra nettstedet. Webserverlogger kan vise at noen med en bestemt IP-adresse (Internet Protocol) besøkte nettstedet ved hjelp av en bestemt nettleser, men den informasjonen alene kan ikke si om den besøkende var deg eller noen andre. Ikke identifiserbar informasjon inneholder også informasjon som personlig identifiserer deg i sin opprinnelige form, men Mailgun har endret dette ved å fjerne eller skjule (for eksempel ved aggregering) enhver personidentifiserbar informasjon. Denne samlingen av informasjon skjer automatisk når du bruker tjenestene. Personvernerklæringen til Mailgun finner du her.

Akismet

Vi samler informasjon om besøkende som kommenterer på nettsteder som bruker vår Akismet anti-spam-tjeneste. Informasjonen vi samler, avhenger av hvordan brukeren konfigurerer Akismet for nettstedet, men inkluderer vanligvis kommentatorens IP-adresse, brukeragent, henvisningsadresse og nettstedadressen (sammen med annen informasjon som direkte oppgis av kommentaren, for eksempel navn, brukernavn, e-postadresse adresse og selve kommentaren).

 

H5P

Vi kan behandle og lagre personlige data om samhandlingene dine ved hjelp av xAPI. Vi bruker dataene til å lære om hvor godt samspillet er utformet og hvordan det kan tilpasses for å forbedre brukbarheten og læringsutbyttene dine. Dataene behandles og lagres på Ailearn.

Vi kan lagre resultatene av samspillet ditt på plattformen vår uten flere varsel. Resultatene kan inneholde poengsummen, maksimalpoengsummen, når du startet, når du er ferdig, og hvor mye tid du brukte. Vi bruker resultatene til å lære om hvor godt du har utført og for å hjelpe oss med å gi deg tilbakemelding.

Vi kan lagre interaktivt innhold som du oppretter på plattformen vår. Vi kan også sende anonyme rapporter om innholdsopprettelse uten noen personlige data til plugin-skaperne. Vennligst se H5P-sporinginformasjonssiden for detaljer.

Hvis du bruker interaktivt innhold som inneholder en video som er vert på YouTube, vil YouTube stille inn informasjonskapsler på datamaskinen din. YouTube bruker disse informasjonskapslene for å hjelpe dem og deres partnere til å analysere trafikken til sine nettsteder. Vennligst se Googles personvernregler for detaljer. Det er vår legitime interesse å bruke YouTube, fordi vi trenger våre tjenester for vårt interaktive innhold, og vil ikke kunne gi deg videoinnholdsegenskapene ellers.

Hvis du bruker interaktivt innhold som inneholder en Twitter-feed, vil Twitter sette en informasjonskapsel på datamaskinen. Twitter bruker disse informasjonskapslene for å hjelpe dem og deres partnere til å gjøre annonseringen mer relevant for deg. Vennligst ta kontakt med Twitters personvernerklæring for detaljer. Det er vår legitime interesse å bruke Twitter, fordi vi trenger deres tjenester for vårt interaktive innhold og ikke vil kunne gi deg det ellers.

Hvis du bruker interaktivt innhold som inneholder talegjenkjenning, vil Google Cloud behandle stemmen din for å konvertere den til tekst. Vennligst se Googles personvernregler for detaljer. Det er vår legitime interesse å bruke Google Cloud, fordi vi trenger våre tjenester for vårt interaktive innhold og ikke kunne gi deg talegjenkjenningsfunksjoner ellers.

Lifter LMS

Vi samler inn informasjon om deg under registreringen, innmelding og kjøpsprosesser på nettstedet vårt.

Hva vi samler inn og lagrer

Når du registrerer en konto hos oss, ber vi deg om å dele informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort / betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til formål, for eksempel, til:

  • Sende deg informasjon om din konto, ordrer, kurs og medlemskap
  • Kommunisere med deg om kurs og medlemskap du er meldt på
  • Svare på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
  • Behandle betalinger og forhindre svindel
  • Sett opp kontoen din for nettstedet vårt
  • Følge alle juridiske forpliktelser vi har
  • Forbedre nettstedets tilbud
  • Sende deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem

Når du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til påmelding og fremtidige kjøp og påmeldinger.

Vi lagrer informasjon om deg så lenge vi trenger informasjonen for de formålene vi samler inn og bruker dem til, og vi er ikke lovlig pålagt å fortsette å beholde den. For eksempel lagrer vi bestillingsinformasjon for XXX år for skatt og regnskapsmessige formål. Dette inkluderer ditt navn, e-postadresse og faktureringsadresse.

Vi vil også lagre kommentarer eller vurderinger, hvis du velger å skrive dem.

Hvem i vårt team har tilgang

Medlemmer av vårt team har tilgang til informasjonen du gir oss. For eksempel kan både administratorer og nettstedadministratorer få tilgang til:

  • Bestillingsinformasjon som det som ble kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skulle sendes, og
  • Kundeinformasjon som navn, e-postadresse og faktureringsinformasjon.

Kurs- og medlemsinstruktører kan få tilgang til kursets fremgang og aktiviteter, inkludert:

  • Påmeldingsdatoer for kurs og medlemskap
  • Kursfremgang og statusinformasjon for deres kurs
  • Quiz og oppgavesvar og karakterer for deres kurs
  • Kommentarer og vurderinger gjort på deres medlemskap og kurs

Vårt team har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å oppfylle bestillinger, behandle refusjoner og gi kundestøtte.

Hva vi deler med andre

Vi deler informasjon med tredjeparter som hjelper oss med å levere våre bestillinger og lagre tjenester til deg; for eksempel Google Analytics, Mailgun og Facebook som beskrevet ovenfor.